Mephisto savjetuje

Kupujte i nosite kožnu obuću koja vam omogućava vašim nogama da dišu. Time sprječavate da se vaša noga znoji toliko koliko se znoji u obući napravljenoj od umjetnih materijala. Prednosti kožne obuće u odnosu na obuću izrađenu od umjetnih materijala je ta da kožna obuća zdravija za nošenje, diše, te tako omogućava i nozi da diše, mekša je, elastičnija i bolje pristaje uz nogu nego obuća pravljena od umjetnih materijala.

Pravilno pristajanje - Za pravilnu pristajanje cipele, pobrinite se da imate dovoljno prostora oko prstiju. Vaši prsti bi trebali biti u mogućnosti svirati klavir, što znači da gore, dolje i bočno kretanje nije otežano.

Koža - Koža je "živi" organski materijal koji treba njegovati. Očistite, hraniti ju i štitite ju redovito (shoe protector). Uvijek slijedite upute za čišćenje i njegu obuće, i koristite pravi proizvod za pravu kožu. U protivnom, riskirate blokiranje pora i uništavanje prirodnog sjaja koji nudi koža vrhunske kvalitete. U Mephistu postoji široka linija sredstava za njegu, kao i sprejeva za zaštitu od vlage i prljavština, te posebna sredstva za nubuck i antilop kožu, i još mnogo toga.

Anilinska koža - Mephisto cipele su izrađene od prave puno-zrnate anilinski obojene prirodne kože. Anilinski način bojanja kože, koju koristi Mephisto, je najkvalitetniji i najprirodniji u industriji obuće. Anilinska koža ima prirodan izgled i nije bojana površinski – nego je u cijelosti prebojana transparentnim pigmentom koji se stavlja neravnomjerno i ističe prirodnu strukturu. Što se više kemijskih supstanci upotrebljava za obradu kože to je ona lošija na dodir, udobobnost i zdravlje.

Bojanje kože - Ako vam stopala imaju tendenciju da se znoje više nego što je normalno, može se dogoditi da boja kože obuće počne blijediti i bojiti stopala. To je osobito vrijedi za crne, tamno crvene, tamno plave i zelene boje. Mi na žalost ne možemo jamčiti da se to neće dogoditi.

Preporuka - Savjetujemo da, kada se cipele ne nose tj. da prilikom čuvanja ne budu pohranjene na vlažnom mjestu.

Putovanje - Kada putujete, provjerite jeste li ukloniti uloške iz svoje cipele preko noći (kad god je to moguće) i pustite ih da se osuše na zraku. Vaše cipele će se osjećati kao nove ujutro.

Vezivanje cipele - Vežite cipele čvrsto u jutarnjim satima, te ih otpustite kao dan napreduje, kako bi se prilagodila na otečene noge kako dan ide dalje.

Isprobavanje cipela - Ukoliko niste 100% sigurni jeli vam obuća koju isprobavate dovoljno udobna, najbolji trenutak za isprobavanje obuće, je poslije podne. Kako dan napreduje noge su sve više otečene.

Izbjegavajte 100% pamuk ili vunene čarape - Izbjegavajte 100% pamuk ili vunene čarape ako dosta hodate ili putujete. Kombinacija smart vune i kvalitetnih sintetičkih vlakana su najbolje za sprječavanje vlage i čuvanje Vaših nogu i stopala kako bi bile suhe i udobne.

Odgovarajuće cipele - Uvijek uparujete cipele sa istom bojom remena (muškarci) i sa istom bojom torbe (žene).

Uska stopala - Ako imate uska stopala, kupite cipele sa čičak trakom koje omogućuju čvršće podešavanje.

Savjet naše trgovine - Uvijek treba pružiti savjet kupcu! Ukoliko niste sigurni potražite pomoć naših educiranih prodavača. Pronalaženje odgovarajuće Mephisto obuće je kritično za savršeno pristajanje i optimalnu udobnost.

Za kraj još nekoliko savjeta za otklanjanje bolova u nogama.

Na izbor odgovarajuće visine pete kod cipela utječe tjelesna težina, visina, dužina, širina i oblik stopala, te tip držanja tijela i hoda. Kod cipela su, osim visine pete, važni i njen oblik i materijal. Peta koja u cipeli stoji skoro vodoravno, sprječava stopalo od klizanja naprijed, s tim da se smanji pritisak na prednji dio stopala. Peta i cipela bi trebali biti izrađeni od primjereno gibljivih i odgovarajućih debelih materijala. Ako spadate među one kojima visoka peta lijepo stoji, priuštite ih samo u posebnim prilikama. Za svakodnevno hodanje nosite cipele sa nižim petama. Redovno odstranjivanje noktiju, nošenje čarapa, vašim stopalima će donekle ublažiti napornu ulogu.

Primjereno niska peta na cipeli omogućava približno jednako opterećenje prednjeg dijela stopala i pete, a kod hodanja primjerenu gibljivost skočnog zgloba i funkcionalnost mišića potkoljenice i stopala. Stručnjaci su dokazali da „zdrava“ peta treba biti 2 cm, dok peta visine 5 cm i vise narušava te odnose, smanjuje opseg gibova u nogama, djeluje na držanje te skraćuje korak…. međutim, moda je neumoljiva…

Hodajte na pravi način u svojim novim MEPHISTO-sicama!

Budite informirani o najnovijim trendovima i promocijama za udobnu obuću - prijavite se na MEPHISTO newsletter!


MEPHISTO SLUŽBENA ONLINE TRGOVINA

NAJVEĆI IZBOR UDOBNIH SANDALA, CIPELA, GLEŽNJAČA I ČIZAMA

Brza i besplatna dostava za kupnju veću od 100€ u roku od 2 dana

Kontaktirajte nas

+385 1 4811 700
koleks@koleks.hr

Radno vrijeme podrške

Pon-Pet: 8:30 – 20:30 Subota: 9:00 – 18:00

     

O udobnoj i anatomskoj obući

Tehnologije

Prodajna mjesta

Načini plaćanja

Payment methodes

  •  Plaćanje pouzećem
  •  Opća uplatnica, virman i E-banking

Besplatna dostava za isporuke veće od 100€ u roku od 2 radna dana.

Koleks d.o.o. Nodilova 7, 10000 Zagreb,
tel: +385 1 4811 700 fax: +385 1 4811 709
email: koleks@koleks.hr iban: HR9624840081100274374