World's finest footwear
Najveći izbor
Brza i besplatna dostava
Korisnička podrška +385 1 4811 700

Uvjeti korištenja i kupnje

MEPHISTO WEB SHOP., Masarykova 11, Zagreb, Hrvatska – kupnja u Mephisto web shopu

 

UVJETI KUPNJE 
Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama.

Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Koleks d.o.o., MEPHISTO WEB SHOP, Masarykova 11, Zagreb, OIB: 31041897589, MB: 1469169, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.
Sve su cijene izražene u kunama i uključuju PDV.

 

NARUČIVANJE 
Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.

 

MATERIJALNI NEDOSTATAK 
Sukladno članku 57. Zakona o zaštiti potrošača, Prodavatelj mora Kupca na jasan i razumljiv način obavijestiti o postojanju odgovornosti za materijalne nedostatke

 

PLAĆANJE PUTEM WEB-SHOP 
Kreditnom karticom Naručene artikle platite jednostavno i sigurno jednom od kreditnih kartica: American Express, Diners, Maestro, Mastercard ili Visa. Na American Express i Diners kartice moguća kupnja do 6 rata. Uslugu sigurnog Internet poslovanja nudi T-Com Pay Way.

DRUGI NAČINI PLAĆANJA 
Uplate također možete izvršiti virmanskim nalogom (na šalteru pošte, Fine, banke i sl.) na žiro račun 2484008-1100274374 Raiffeisenbank s naznakom uplata za web shop. Na naš e-mail webshop@koleks.hr ćete nam poslati ime modela i veličina koju ste izabrali kao i adresu dostave i vaš kontakt broj telefona.

 

SKLAPANJE UGOVORA
Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Koleks d.o.o i korisnika kao kupca.  Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji kupca, odnosno od dana kada kupac prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

Povodom sklapanja Ugovora, kupcu će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014)

 

POTVRDA NARUDŽBE 
Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje. 

 

OTPREMA 
Naručenu robu isporučujemo u roku od: 

  • Hrvatska: 48 sati od narudžbe
  • Europska Unija, Švicarska, Norveška, Island: 3-5 dana
  • SAD, Kanada, Japan, Tajvan, Južna Koreja: 6-12 dana
  • Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora: 3-5 dana 

 

Način isporuke:
Hrvatska: Otprema robe se vrši uslugom e-paket Hrvatske pošte

Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate. 
Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 30 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od poštanske službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. 

 

POŠTARINA 
Hrvatska: Troškove poštarine snosimo mi za sve narudžbe.

 

POVRAT
Ukoliko Kupcu ne odgovara model ili boja postoji mogućnost zamjene u roku od 15 dana na način da se prvo kontaktira web-shop putem e-maila mephisto@koleks.hr ili na broj telefona 01/4811-700 poradi dogovora povrata. Po potvrdi sa naše strane, šaljete na vlastiti trošak obuću na adresu MEPHISTO-SHOP Zagreb,  Masarykova 11, 10000 Zagreb, Hrvatska. Obuća mora biti zapakirana isto onako kako ju je zaprimljena sa zahtjevom nove veličine ili druge boje koji je dan pismeno putem e-maila. Potom Mephisto web-shop ponovno besplatno dostavlja traženu veličinu ili boju.

 

REKLAMACIJE 
Ukoliko postoji nedostatak na proizvodu kupac ima pravo na reklamaciju u roku od 15 dana. Prije slanja obuće na reklamaciju, istu je potrebno očistiti i napisati pismeno obrazloženje o razlogu reklamacija na e-mail mephisto@koleks.hr Također cipele zajedno sa obrazloženjem reklamacije pošaljite na adresu Mephisto-Shop Zagreb, Masarykova 11, 10000 Zagreb, Hrvatska s naznakom za web shop – reklamacije. Kada zaprimimo cipele, slijedi postupak kontrole kvalitete kako bi se utvrdilo o kakvom je oštećenju riječ i da li je mogući popravak cipela.  Rok za rješavanje reklamacija je 15 radnih dana od zaprimanja cipela na reklamaciju. Proizvođač nije odgovoran za mehanička oštećenja koja nastaju na gornjištu i donjištu kod trošenja cipela, skakanja, klizanja i sličnih aktivnosti koje mogu oštetiti obuću.

Obrazac za način podnošenja pisanog prigovora nalazi se na linku: obavijest o podnošenju prigovora

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Kupac  može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. 
Da bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Koleks  d.o.o o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (Koleks d.o.o,  Nodilova 7, 10000 Zagreb), ili elektroničkom poštom na mephisto@koleks.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. 

 

Obrazac za jedostrani raskid ugovora se nalazi na linku: Obrazac.  Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je kupac ili trećoj osobi koju je kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora. Kupac  je odgovoran  za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI 
MEPHISTO web shop se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne osnovne podatke o kupcima/korisnicima koju su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici MEPHISTO – web shopa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

NAPOMENE 
Zadržavamo pravo pogrešaka u opisima, cijeni ili fotografijama artikala.

Budite informirani o najnovijim zbirkama, trendovima i akcijama - prijavite se na MEPHISTO newsletter!


SLUŽBENA MEPHISTO ONLINE TRGOVINA

NAJVEĆI RASPON PROIZVODA

Brza i besplatna dostava

Kontaktirajte nas

+385 1 4811 700
koleks@koleks.hr

Radno vrijeme podrške

Pon-Pet: 8:30 – 20:30 Subota: 9:00 – 18:00


O nama

Tehnologije

Prodavaonice

Načini plaćanja

Koleks d.o.o. Nodilova 7, 10000 Zagreb, tel: +385 1 4811 700, fax: +385 1 4811 709 email: koleks@koleks.hr iban: HR9624840081100274374