Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Obavijest o zaštiti privatnosti i osobnih podataka

Partnerstvo temeljeno na povjerenju

Kad je KOLEKS d.o.o. postavio cilj da ima najudobniju obuću na svijetu odnosno prodaje brandove poznate francuske tvornice MEPHISTO, znali smo da u tome ne možemo uspjeti bez jako važnih partnera – Vas, naših kupaca. Bilo da pregledavate proizvode preko www.shoes.hr internetske stranice ili preuzimate svoje Mephistice u našim prodavaonicama, zajedno radimo na stvaranju bolje udobnosti i kvalitete naše obuće. KOLEKS d.o.o. se temelji na partnerstvu s našim kupcima. Bez Vas KOLEKS d.o.o. ne bi postojao.

Ovo se partnerstvo odnosi i na korištenje tvojih osobnih podataka. Baš kao što se i kupovina MEPHISTO obuće zasniva na suradnji, KOLEKS d.o.o. surađuje s kupcima i po pitanju njihove privatnosti. Ovom Obaviješću o zaštiti privatnosti i osobnih podataka informiramo te o tome kako prikupljamo i koristimo tvoje osobne podatke te kome ih otkrivamo i kako im možeš pristupiti, promijeniti ih ili ukloniti.

Bolji zahvaljujući tebi

Kako bi KOLEKS d.o.o. bio bolji, potrebna nam je tvoja pomoć. Možeš nam pomoći tako da nam u tu svrhu daš različite podatke kako bi bili bolji i tebi i drugima. U nastavku ćeš pronaći objašnjenje zašto trebamo tvoje podatke kao i informacije o tome kako do njih dolazimo i kako ih koristimo.

U ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i osobnih podataka „osobni podaci“ označavaju bilo koje tvoje podatke, primjerice, ime, adresu, adresu e-pošte, broj telefona itd. KOLEKS d.o.o. prikuplja, koristi, obrađuje i prosljeđuje osobne podatke u skladu s važećim propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka.

Zašto prikupljamo tvoje osobne podatke

Služba za kupce
Kako bi ti naš zaposlenik Službe za kupce mogao odgovoriti na pitanja, trebaju nam tvoji osobni podaci poput tvog imena, adrese i broja telefona. Ove se informacije koriste kako bismo na tvoja pitanja odgovorili što bolje i potpunije.

Posebne ponude, akcije, katalozi, pozivi na promociju kolekcija
Kad se registriraš putem interneta www.shoes.hr klub lojalnosti, zatražit ćemo tvoje osobne podatke kako bismo mogli zabilježiti uspjeh naših promocija za buduće ponude. Takve ćeš podatke dati i prilikom ispunjavanja MEPHISTO kartice kupca koji je prikupljen u trgovini MEPHISTO ili putem naših partnera.
Bez obzira na to zbog čega prikupljamo tvoje osobne podatke, obećavamo da ćemo ih koristiti na način opisan u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i osobnih podataka. Kad nam daš osobne podatke, pristaješ na to da ih obradimo na jedan ili više načina opisanih u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

Internetska trgovina
Prilikom kreiranja narudžbi u www.shoes.hr internetskoj trgovini zatražit ćemo te određene podatke koji su nam potrebni za realizaciju tvoje narudžbe. Ti podaci su ime, prezime, adresa dostave, broj telefona, adresa dostave računa, e-mail adresa. Ti podaci koriste se isključivo za realizaciju tvoje narudžbe i neće biti dijeljeni s trećim osobama. KOLEKS d.o.o. zadržava pravo da ih koristi interno u svrhu eventualnih reklamacija ili za potrebe provođenja istraživanja zadovoljstva kupovine. 

Podaci koje automatski prikupljamo:
Kako bismo održavali svoju internetsku stranicu i osigurali njezino funkcioniranje kakvo očekuješ kad je posjetiš, KOLEKS d.o.o. koristi tehnologiju koja se obično naziva „kolačićima“ (cookies). Kolačići su male datoteke koje šaljemo na tvoje računalo, a mi im kasnije možemo pristupiti. Mogu biti privremeni ili stalni te koristiti, primjerice, JavaScript ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima, naše stranice možeš pretraživati bez poteškoća i prikazuju ti se oni rezultati koji su tebi relevantni. Kolačići nam pokazuju što tebe i druge posjetitelje naše internetske stranice zanima, a to nam pomaže poboljšati njezino korištenje za sve. Ovdje možeš pronaći više informacija o kolačićima.

Koriste se različite vrste kolačića:

  • Neophodni kolačići omogućuju pretraživanje internetske stranice i korištenje njezinih neophodnih značajki.
  • Kolačići učinkovitosti prikupljaju anonimne informacije o stranicama koje posjećuješ. To nam govori koji su proizvodi najpopularniji i što korisnike na našoj stranici zanima.
  • Funkcijski kolačići pamte tvoje odabire i poboljšavaju sljedeće posjete stranici.
  • Oglašivački kolačići omogućuju dijeljenje i slanje informacija drugim internetskim stranicama koje bi ti mogle biti važne.


Kolačićima spremljenima na tvom računalu možemo pristupiti kad posjetiš našu internetsku stranicu ili otvoriš poruku e-pošte koji smo ti poslali.

Ako želiš obrisati kolačiće koji su već u tvom računalu, molimo te da pogledaš upute isporučitelja tvog internet preglednika klikom na „Pomoć" u izborniku istog preglednika.

Kako ćemo koristiti tvoje podatke

Baš kao ni ti, ni mi ne volimo neželjenu poštu. Zato obećavamo da nikad nećemo prodati i/ili proslijediti ili na drugi način ustupiti tvoje osobne podatke nepovezanim trećim stranama.

Povremeno ipak trebamo uključiti druge tvrtke kako bi nam pružile neke usluge. U nekim slučajevima tim tvrtkama moramo dati neke informacije kako bi one pružile uslugu nama te, u konačnici, tebi. Primjerice, Služba za dostavu treba znati tvoje ime i adresu kako bi ti mogla dostaviti proizvode. Nadalje, usluge koje pružaju neke druge tvrtke uključuju marketinšku pomoć, obradu plaćanja kreditnim i debitnim karticama, pružanje usluga za kupce te slanje poruka u naše ime pa te tvrtke također trebaju znati tvoje podatke. Ograničit ćemo osobne podatke koje tim tvrtkama dajemo i imat će pristup jedino onim podacima koji su im potrebni u posebno određene svrhe. Koleks d.o.o. iste strogo nadgleda kako bismo bili sigurni da je privatnost naših kupaca uvijek zaštićena.

Ako nam daš ime i adresu za dostavu koji nisu tvoji, trebaš imati dopuštenje te osobe da nam daš njezine osobne podatke i da ih koristiš u određene svrhe. Kad nam daš takve podatke, time izjavljuješ da imaš dopuštenje osobe čije podatke daješ.

Ponekad ćemo neke tvoje osobne podatke proslijediti MEPHISTO SA Francuska (ili nekoj drugoj tvrtki koju uključimo kako bi nam pomogla tebi pružiti usluge) u skladu s važećim propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka. Ali, mi uvijek zadržavamo administrativna, tehnička i fizička prava za zaštitu osobnih podataka koji se proslijede drugim zemljama odnosno tvrtkama, od neovlaštenog otkrivanja, korištenja, mijenjanja ili uništavanja.

Tvoje osobne podatke možemo otkriti kako bismo udovoljili pravnim ili zakonskim obvezama, primjerice, na zahtjev policije. Također, tvoje osobne podatke možemo podijeliti ako se naša tvrtka (ili dio nje) proda i kupac tvrtke treba tvoje podatke kako bi nastavio pružati usluge.

Marketing

Kad nam daš neke osobne podatke, time nam daješ i dopuštenje da te kontaktiramo u marketinške svrhe koje mogu uključivati pisma, telefonske pozive, SMS-ove ili e-poštu.

Pobrinut ćemo se da ti šaljemo poruke koje mislimo da će te zanimati, primjerice, datume rasprodaja u našim trgovinama ili na našim internetskim stranicama, detalje o posebnim ponudama ili informacije o novim proizvodima i/ili uslugama. Ako ne želiš da tvoje podatke koristimo u te svrhe, možeš bilo kada otkazati navedeno slanjem e-mail na našu adresu koleks@koleks.hr ili slanje obavijesti sa zamolbom za brisanjem Vaših podataka iz naše baze na adresu Koleks d.o.o. Nodilova 7, 10000 Zagreb.

Spremanje i ažuriranje tvojih podataka

Skriveni, ali uvijek dostupni

Uvijek ćeš imati pristup svim osobnim podacima koje podijeliš s tvrtkom MEPHISTO. Kad sačuvaš „Profil“ na internetskoj stranici, sam/sama možeš mijenjati detalje svoga računa. Također, podatke možeš promijeniti tako da nas nazoveš ili nam pošalješ pismo ili e-poruku, ali i pomoću jedne od opcija ponuđenih u nastavku. 

Ako želiš znati koje tvoje osobne podatke KOLEKS d.o.o. ima, molimo te da pišeš našem specijalistu za zaštitu podataka na niže navedenu adresu.

Čuvamo ih

Poduzimamo odgovarajuće sigurnosne mjere za zaštitu tvojih osobnih podataka od svih predvidivih rizika. Sigurnost tvojih podataka vrlo je važna tvrtki KOLEKS d.o.o.

Druga adresa? Druge želje? Reci nam.

Piši nam na:
Koleks d.o.o
Nodilova 7
10000 Zagreb

Odgovorit ćemo ti u najkraćem mogućem roku.

Povremeno možda izmijenimo ovu Obavijest o zaštiti privatnosti i osobnih podataka pa ti predlažemo da je redovito pregledavaš na našoj internetskoj stranici kako bi znao/la za izmjene.

 

 

Budite informirani o najnovijim trendovima i promocijama za udobnu obuću - prijavite se na MEPHISTO newsletter!


MEPHISTO SLUŽBENA ONLINE TRGOVINA

NAJVEĆI IZBOR UDOBNIH SANDALA, CIPELA, GLEŽNJAČA I ČIZAMA

Brza i besplatna dostava za kupnju veću od 100€ u roku od 2 dana

Kontaktirajte nas

+385 1 4811 700
koleks@koleks.hr

Radno vrijeme podrške

Pon-Pet: 8:30 – 20:30 Subota: 9:00 – 18:00

     

O udobnoj i anatomskoj obući

Tehnologije

Prodajna mjesta

Načini plaćanja

Payment methodes

  •  Plaćanje pouzećem
  •  Opća uplatnica, virman i E-banking

Besplatna dostava za isporuke veće od 100€ u roku od 2 radna dana.

Koleks d.o.o. Nodilova 7, 10000 Zagreb,
tel: +385 1 4811 700 fax: +385 1 4811 709
email: koleks@koleks.hr iban: HR9624840081100274374